06-12

ZO VOORKOMT U EEN EXECUTIE DOOR DE BELASTINGDIENST (2)

17:29 uur | Reageren

In een eerdere blog gaf ik aan dat het verstandig is om niet de executie door de belastingdienst af te wachten indien u een openstaande belastingschuld heeft. Ik gaf voorts aan dat indien dat advies voor u te laat kwam, u een verkoop nog wel kon voorkomen door een zogenoemde verzetsprocedure te starten. Na het uitbrengen van een dagvaarding aan de ontvanger werd de verkoop geannuleerd.

Vanaf 1 januari 2018 is het nog steeds mogelijk een dergelijke procedure op te starten maar is het anders dan nu niet meer vanzelfsprekend dat de verkoop niet doorgaat. Moet tot 1 januari 2018 de ontvanger naar de rechter om te vragen of de verkoop kan doorgaan, vanaf 1 januari 2018 moet u naar de rechter om de rechter te vragen de verkoop te annuleren.

Dat betekent dat u vanaf 1 januari as. eerder dan nu in actie moet komen om er voor te zorgen dat de verkoop door de belastingdienst geen doorgang zal hebben. Tussen de beslaglegging en de verkoopdatum moet minimaal 4 weken zitten. Dat betekent dat u na de beslaglegging in ieder geval vier weken de tijd hebt om dan wel met de ontvanger tot afspraken te komen dan wel de rechter te verzoeken om de verkoop geen doorgang te laten hebben.

Ook die periode is nog vrij kort. Beter is het dan ook om direct na de constatering van de omstandigheid dat de schuld niet kan worden voldaan een oplossing te zoeken. Dat is vaak een eerder moment dan de beslaglegging, bijvoorbeeld na de ontvangst van het aanslagbiljet of de herinnering.

Het initiatief om een verkoop te voorkomen zal vanaf 1 januari 2018 volledig bij u komen te liggen.

Mocht op dit moment al beslag gelegd zijn, wacht dan niet tot het laatste moment om de verkoop te voorkomen. Tot en met 31 december 2017 is het namelijk nog wel mogelijk om de verkoop op eenvoudige wijze te laten annuleren.

Bent u in deze vervelende positie terechtgekomen wacht dan dus niet tot het echt te laat is en kom onmiddellijk in actie.

Hebt u behoefte aan advies, bel gerust naar 06 414 76 999. Wij helpen u graag verder.

Groeten van Flexadvocaten,

 

 

 

Reactie(s)

Een reactie plaatsen

Uw e-mailadres wordt niet aan andere bezoekers getoond